Voor elke hond is er een geschikte vachtverzorging in de trimsalon. Uw viervoeter voelt zich er lekker bij en ziet er na een behandeling weer fris en verzorgd uit. Een bezoek aan de trimsalon wordt door de meeste honden niet als vervelend ervaren. Trimmers bieden meer dan alleen knippen en plukken. Ze zorgen er voor dat uw hond naar gelang naar zijn vachttype, rasstandaard en natuurlijk uw wensen, mooi in model wordt gebracht. De vacht wordt deskundig verzorgd met passende producten. En thuis kunt u met de tips en adviezen die u mee krijgt, de vacht van uw huisdier optimaal verzorgen. Uw hond zal dat zeker waarderen.

Puppy bezoek

Het eerste bezoek aan de trimsalon is voor veel honden best spannend. Als uw pup 12 weken oud is, kan hij een trimbehandeling krijgen. Tijdens deze eerste kennismaking zet ik de pup op de trimtafel en wordt hij voorzichtig geborsteld. Natuurlijk laat ik hem kennismaken met de geluiden die in de trimsalon gebruikelijk zijn, zoals het geluid van de föhn of een tondeuse. Indien nodig haal ik het haar voor de oogjes weg en kijk ik de nageltjes en de oortjes even na. Daarna mag hij even lekker rond snuffelen in de salon. Indien gewenst geef ik u tips over de vachtverzorging en hoe hiermee om te gaan. Het is fijn voor de hond en de trimmer als een puppy al op jonge leeftijd gewend is aan de trimsalon en aan de verzorging van zijn vacht. Op deze manier leren ze dat de trimbehandeling niet eng is en levert het niet al te veel stress op. Deze puppy kennismaking is gratis tot de pup 4 maanden oud is. (Mits er een vervolgafspraak wordt gemaakt.)

Wat kunt u zelf doen om de pup te laten wennen aan handelingen die voorkomen in de trimsalon?

Borstel het hondje met een zachte borstel en leer hem dat hij niet in de borstel en uw handen mag bijten. Zet hem tijdens het borstelen op een tafel. (voorkom dat deze glad is dus zorg dat de pup niet wegglijdt) Voel aan de voetjes en de oortjes om de pup eraan te laten wennen dat daar aan gezeten wordt. Beloon hem vaak met wat lekkers, maak het leuk voor uw puppy! 

BELANGRIJKE AANWIJZINGEN

Belangrijke aanwijzingen voor het bezoek: